VINDEA MIKROLEARNING

Élethosszig tartó tanulás tudás alapú társadalom folyamatosan fejlődő technológia, rendszeresen képzett munkatársak unalomig ismételt kulcsai a sikeres gazdálkodásnak de senki nem beszél a gyakorlat nehézségeiről a hosszú képzésekről, a csökkenő figyelemről, alacsony motivációról, kicsi hatékonyságról, drága tréningekről és persze a képzettek miatt a termelési kiesésről.

MI AZ A MIKROLEARNING?

A mikrolearning olyan tanulási forma, amely rövid, célirányos ismeretek és készségek elsajátítását segíti fejleszteni a munkatársak tudását.

 

Következésképpen a mikrolearning kurzusok koncentrált, rövid gyakorlatokból állnak.

Workspace
 

JELLEMZŐK

Rövid ideig tart:

3-10 perc között.

Csak egy témára összpontosít.

Változatos megjelenítésű tartalmak.

A mikrolearning fontos tulajdonsága a mobil tanulás.

8.png
13.png
79.png
27.png
 

ELŐNYÖK

Hatalmas előnyökkel jár mind a tanulók, mind a tanulási módszertant alkalmazó szervezetek számára:

Business Teamwork & Office Illustration 23.png
 • A tanulók figyelme emelkedik

 • A könnyű hozzáférhetőség növeli a befejezési arányt

 • A tudáskülönbségek gyors megszüntetése

 • Könnyen létrehozható és frissíthető

 • Pénztárcabarát

 • Ideális a modern tanulók számára

 

ÜZLETI PÉLDÁK

A mikrolearning a legtöbb iparághoz kapcsolható, különösen olyan helyzetekben jelent komoly előnyt, amikor egy szervezetben a munkaerő vagy a munkakörnyezet gyakran változik, ezért gyorsan kell megszüntetni a tudásbeli hiányosságokat. Ilyen helyzetek:

Új munkatársak érkezése

Szinte valamennyi szektorban nagy fluktuáció tapasztalható, ami szükségessé teszi a hatékony tudásátadást, elősegítve a gyors beilleszkedést. Az mikrolearning felgyorsíthatja ezt a folyamatot, mivel abban a pillanatban biztosítja a megfelelő információkat, amikor arra szükségük van.

Business Teamwork & Office Illustration 7.png
Business Teamwork & Office Illustration 13.png

Termékismereti képzés

A hazai vagy nemzetközi cégek rendszeresen – hetente vagy akár naponta – dobnak piacra új termékeket, eljárásrendeket, rendszereket – amelyek pontos ismerete a partnerek, értékesítők, beszállítók számára létfontosságú. A munkatársak gyors képzésére a mikrolearning megközelítés az ideális választás. 

Megfelelőségi képzés

A munkahelyi mikrolearning másik jó példája a szigorúan szabályozott iparágakban, például a légi közlekedésben, az egészségügyben és a távközlésben működő szervezetektől származik. A mikrolearning használata ezeknél a képzéseknél kiemelten hatékony, mert a képzés középpontjában azok a szabályok, előírások és irányelvek állnak, amelyeket a tanulóknak meg kell jegyezniük. 

Business Teamwork & Office Illustration 12.png
Study.png

Komplex új tudás
megszerzése

A mikrolearning hatékony azokban az esetekben is, amikor a vállalkozás új. komplex fejlesztést vezet be. Ha egy összetett folyamatot kis részekre bontva tanítunk meg, a tanulók szívesebben foglalkoznak az anyaggal, kevésbé érzik túlterheltnek magukat, így hatékonyabban sajátítják el azt.

Hatékony tudásmegőrzés

Tanulmányok kimutatták, hogy amikor a tanulók mikrolearning tanfolyamokon vesznek részt, a tudás beépülése drámaian megnő, segítve a tanulók sikerélményét és a képzés hatékonyságát.

Work Illustration.png
Business Teamwork & Office Illustration 16.png

A tudás felhasználása

A mikrolearning a nyelvtanulás egyik leghatékonyabb módja. Hang, videó és más típusú mikrolearning tartalmak használatával a tanulók rövid sorozatokban gyakorolhatnak egy új nyelvet, és addig ismételhetik ugyanazt az anyagot, amíg meg nem értik.

A távmunka támogatása

Sok iparágban a munkavállalók folyamatosan úton vannak, esetleg távolról dolgoznak, vagy sok időt töltenek az ügyfeleknél, más vállalkozások nagy földrajzi területen helyezkednek el. Ezeknek a dolgozóknak a képzése nem könnyű feladat, mert nem feltétlenül férnek hozzá könnyen az LMS-alapú eLearning kurzusokhoz. Lehetetlen mindenkit bevinni egy osztályterembe.

Az ilyen esetekben a mikrolearning óriási szerepet játszik a munkaerő képzésében.

Teamwork Business Illustration 3.png

További területek

Számos olyan terület van, ahol a tudás ilyen formában történő átadása a leghatékonyabb módszer. Csak néhány további példa:

 • Szoftver új funkcióinak bemutatása és tudásellenőrzése,

 • Belső eljárásrend megismertetése, 

 • Minőségbiztosítási rendszer bemutatása, 

 • Szerződések ismertetése, 

 • Munkavédelmi rendszer betanítása, 

 • Beszállítók tájékoztatása, képzése, 

 • Új jogszabályok értelmezése és ismertetése

 
 • Új szoftver bevezetésének ismertetése,

 

CSOMAGOK

KAPCSOLAT

Székhelyünk

Szervezet utca 60.

Miskolc, 3533

info@vindea.hu

Tel: (00 36) 46 505-266

Mob: (00 36) 30 382-1855

Dolgozzon velünk!

Ha velünk szeretne dolgozni, küldje el az önéletrajzát hozzánk: info@vindea.hu